ارسال پاسخ
تعداد بازدید 103
نویسنده پیام
ali آفلاین


ارسال‌ها : 130
عضویت: 8 /9 /1392
تشکرها : 12
تشکر شده : 10
تحقیقات جدید نشان می‌دهد افراد می‌توانند بیمار بودن دیگران را بو بکشند.
دانشمندان مدعی شده‌اند اگر سیستم ایمنی فرد به شدت فعال باشد، دیگران می‌توانند بوی آن را حس کنند.آن‌ها می‌گویند:طی تنها چند ساعت از قرار گرفتن در معرض باکتری،افراد می‌توانند از طریق بو دریابند سیستم ایمنی یک فرد وارد فاز فعالیت زیاد شده است.
به گزارش مهر، محققان موسسه کارولینسکا در سوئد می‌گویند شواهد علمی وجود دارد که نشان می‌دهد بیماری‌های مختلف بوهای خاصی دارند.
به عنوان مثال، سل غدد لنفاوی گردن بوی جوی کهنه می‌دهد و گفته می‌شود نفس برخی از افراد مبتلا بهدیابت بوی استون دارد.
پروفسور متس اولسون مجری این تحقیقات می‌گوید در بررسی‌های جدید توانایی انسان را برای تشخیص بیماری‌ها از طریق بوی آن‌ها مورد بررسی قرار دادیم.
وی افزود: توانایی برای تشخیص این بوها می‌تواند از نوعی سازگاری حیاتی پرده بردارد که می‌تواند به ما در دوری کردن از بیماری‌های بالقوه خطرناک کمک کند.
این پژوهشگر اظهار داشت: از خود پرسیدیم آیا چنین سازگاری می‌تواند در مرحله اولیه بیماری وجود داشته باشد و آیا می‌توان از آن به عنوان یک زیست نشانگر برای بیماری استفاده کرد یا خیر.
محققان برای انجام این تحقیقات 8 داوطلب سالم را مورد بررسی قرار دادند.
آن‌ها به این افراد نوعی سم ساخته شده از باکتری (LPS) تزریق کردند که موجب افزایش واکنش ایمنی آن‌ها می‌شد. این دانش پژوهان به برخی از این افراد - گروه کنترل- محلول نمکی تزریق کردند.
سپس تی شرت هایی به آن‌ها پوشاندند تا عرق بدن داوطلبان را طی چهار ساعت پس از تزریق جذب کند. از سوی دیگر از یک گروه 40 نفره از داوطلبان خواسته شد تا این نمونه عرق را بو کنند.
در کل، داوطلبان بوی تی شرت های افرادی که به آنها LPS تزریق شده بود را ناخوشایندتر و شدیدتر از بوی تی شرت های دیگر دانستند. به گفته آن‌ها تی شرت‌های گروه تزریق LPS بوی ناسلامتی می‌داد.
ارتباط بین فعال سازی سیستم ایمنی و بو، دستکم تا حدودی ناشی از میزان سیتوکین موجود در خون افراد LPS در نظر گرفته شد.
بر اساس یافته دانشمندان هرچه واکنش ایمنی فرد بیشتر باشد بوی عرق او نامطبوع و بدتر است.
نکته جالب این جاست که بررسی شیمیایی محققان هیچ تفاوتی را در ترکیبات بودار بین گروه LPS و کنترل نشان نداد.
این امر حاکی از آن است که باید تفاوت قابل تشخیصی در آرایش این ترکیبات وجود داشته باشد.
در حالی که این ترکیبات شیمیایی دقیق هنوز باید شناسایی شوند اما این حقیقت که اندکی پس از فعال سازی سیستم ایمنی، بدن سیگنال‌های آزاردهنده‌ای از خود ساطع می‌کند یافته مهمی است.
منبع:دانش > دانش- همشهری آنلاین

امضای کاربر :
اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ مَثَلُ نُورِهِ كَمِشْكَاةٍ فِيهَا مِصْبَاحٌ الْمِصْبَاحُ فِي زُجَاجَةٍ الزُّجَاجَةُ كَأَنَّهَا كَوْكَبٌ دُرِّيٌّ يُوقَدُ مِن شَجَرَةٍ مُّبَارَكَةٍ زَيْتُونِةٍ لَّا شَرْقِيَّةٍ وَلَا غَرْبِيَّةٍ يَكَادُ زَيْتُهَا يُضِيءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ نُّورٌ عَلَى نُورٍ يَهْدِي اللَّهُ لِنُورِهِ مَن يَشَاءُ وَيَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ وَاللَّهُ بِكُلِّ شَيْءٍ عَلِيمٌ آیه 35 شوره نور
سه شنبه 08 بهمن 1392 - 01:44
نقل قول این ارسال در پاسخ گزارش این ارسال به یک مدیر
ارسال پاسخ



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :